Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2ahmed, hayatı, kimdir, sultan, tanımı

Sultan 2.Ahmed 2.Ahmed Kimdir? 2.Ahmed Tanımı 2.Ahmed Hayatı 2.Ahmed

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan 2.Ahmed 2.Ahmed Kimdir? 2.Ahmed Tanımı 2.Ahmed Hayatı 2.Ahmed

Sultan 2Ahmed 2Ahmed Kimdir? 2Ahmed Tanımı 2Ahmed Hayatı 2Ahmed
Sultan 2Ahmed 2Ahmed Kimdir? 2Ahmed Tanımı 2Ahmed Hayatı 2AhmedSultan ikinci Ahmed 25 iubat 1643 günü istanbul'da doidu Babasi Sultan Birinci ibrahim, annesi Hatice Muazzez Sultan'dir Terbiyesi ve tahsili ile annesi meigul oldu Arapça ve Farsça biliyordu Orta derecede bir tahsil gördü Devlet iilerini çok yakindan takip eder, hasta bile olsa divan toplantilarina katilirdi

Sultan ikinci Ahmed, Hat sanatinda çok ustaydi Yazi yazma kabiliyeti çok üstün olan Sultan ikinci Ahmed, birçok Kuran-i Kerim yazdi iairlere ve iiire çok düikündü 3 yil 7 ay 14 gün saltanat sürdükten sonra, yakalandiii Siroz hastaliiindan kurtulamayarak 6 iubat 1695 günü Edirne'de vefat etti Cenazesi istanbul'a getirilerek Kanuni Sultan Süleyman Türbesine defnedildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com