Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abd, adları, mekikleri, mekiklerinin, tasarımları, uzay

Uzay Mekikleri,Abd Uzay Mekikleri Tasarımları,Abd Uzay Mekiklerinin Adları

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Uzay Mekikleri,Abd Uzay Mekikleri Tasarımları,Abd Uzay Mekiklerinin Adları

Uzay mekikleri,ABD Uzay Mekikleri tasarımları,ABD uzay mekiklerinin Adları
Uzay mekikleri,ABD Uzay Mekikleri tasarımları,ABD uzay mekiklerinin Adları

Uzay mekikleri ilk defa 1981'de NASA tarafından kullanılmaya başlanan uzay araçlarıdır Amacı uzaya gönderilen aracın tekrar tekrar kullanılarak maliyetini azaltmaktı Zira ABD Uzay Mekiği 120'den fazla uçuş yapmıştır Fakat daha sonra yapılan araştırmalar tekrar kullanılabilir uzay mekiklerinin eski tip roketlere göre daha maliyetli olduğunu gösterdi

ABD Uzay Mekikleri tasarımlarının hatalı olduğu ve güvenli olmadıkları gerekçesiyle eleştirilmiştir Mekiklerde bir kaza durumunda personeli kurtaracak bir tahliye sistemi yoktur (bu sistem Soyuz, Apollo ve diğer insanlı uzayaraçlarında vardır) Hizmete alınan beş Uzay Mekiği'nden ikisi kazalar sonucunda yok olmuş ve personelleri hayatlarını kaybetmiştir Bunun sonucunda Uzay Mekikleri, uzay tarihinin en riskli projesi halini almıştır Bu nedenle yeni mekikler üretilmemekte olup, var olanlar 2010 yılından itibaren kullanımdan kaldırılacaktır

Şu ana kadar ABD uzay mekikleri şunlardır:

* Columbia (2003 - kazada tahrip oldu)
* Challenger (1986 - kazada tahrip oldu)
* Discovery (1984)
* Atlantis (1985)
* Endeavour (1991

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com