Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
googleın, tarihi

Google'ın Tarihi

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Google'ın Tarihi

Google'ın Tarihi
Google'ın Tarihi
Google bir arastirma projesi olarak 1996 yilinda Stanford University ogrencileri Lary Page ve Sergey Brin tarafindan baslatildi Siteler arasinda ki baglantilari analiz eden, yoklayan bir arama motorunun , o donem arama motorlarinin aranilan terim hangi websitesinde daha cok kullanililiyorsa o websitesine yuksek rank verme yonteminden daha iyi sonuclar verecegini dusunduler Sistem sitelerin onem derecesini olcmek icin backlinklere baktigi icin arama motorlarinin asil ismi “BackRub”di
Page ve Brin, diger kendileri ile alakali websayfalarindan bir cok link alan websayfalarinin arama sonuclarin da en ustlerde gelmeleri gerektigini dusunduler ve arastirmalrinin bir bolumu olarak bu tezlerini test ettiler ve arama motorlarinin ilk adimlari atildi Arama motorlari lk olarak googlestanfordedu domaini ile Stanford Universitesi websitesinde kulanildi
Googlecom 14 Eylul 1997 de kayit edildi ve Google Inc sirket olarak 7 Eylul 1998 de bir arkadaslarinin garajinda Menlo Park, California’da kurulduToplam baslangic yatirimi neredeyse 11 milyon USD dolarina ulasti, bu rakama Andy Bechtolsheim’in (Sun Microsystems kurucularindan birisi) verdigi 100000 USD dolari dahildir
Google ismi “googol” kelimesinin uzerinde oynanarak yaratildi,Google kelimesi 10100 ‘i isaret eder(1 rakamini 100 adet sifirin takip etmesi)”Google” fiili gunluk konusma diline surekli artan bir sekilde girmeye basladi ve "google," fiil olarak 2006’da Merriam Webster Collegiate Dictionary’e ve Oxford English Dictionary’ye “Google arama motorunu kullanmak, internetten bilgi talep etmek” anlamiyla girdi
Mart 1999’da, sirket Palo Alto’da ki 165 University Avenue’ye Silicon Vadisine yani diger bazi buyuk teknoloji sirketlerinin basladigi yere tasindilarCok hizli buyumenin ardindan sirketin 2 binasi yeterli gelmemesiyle sirket, 1600 Amphitheatre Parkway Silikon Grafik’te Mountain View’da bulunun complex binalar kiraladi(1999)Sirket ondan sonra surekli bu yerde kaldi ve daha sonra bu complex Googleplex olarak anilmaya baslandi2006’da Google bu complexi 319 milyon USD’ye satin aldi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com