Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2dünya, bakiş, devletlere, etkileri, genel, inda, nedenleri, savaşi, savaşların

2.Dünya Savaşi 'İnda Diğer Devletlere Genel Bakiş,Savaşların Nedenleri,Etkileri Nedir

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2.Dünya Savaşi 'İnda Diğer Devletlere Genel Bakiş,Savaşların Nedenleri,Etkileri Nedir

2DÜNYA SAVAŞI 'INDA DİĞER DEVLETLERE GENEL BAKIŞ,Savaşların Nedenleri,Etkileri Nedir
2DÜNYA SAVAŞI 'INDA DİĞER DEVLETLERE GENEL BAKIŞ,Savaşların Nedenleri,Etkileri Nedir
İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA DİĞER DEVLETLERE GENEL BAKIŞ

,İkinci Dünya savaşı - İtalya’da Faşizm;

İtalya savaştan kısa bir süre sonra faşist bir yönetim altına girdiBunun nedenlerini,ekonomik çıkmaz,siyasal partilerin zayıflığı,doyumsuz grupların etkinliği ve sol kanat içindeki bölünme olarak sıralayabiliriz İtalya’nın büyük bir Akdeniz ve Balkan ülkesi olmasını isteyen milliyetçi gruplar,İtalya’nın barış antlaşmalarında çok az şey aldığını,haksızlıklara uğradığını öne sürdülerOnlara göre Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yıkılması,İtalya’ya güvenliği açısından çok bir şey kazandırmamıştıBu devletin yerine Yugoslavya’nın kuruluşu,İtalya’ya yönelik bir müttefik planı idiBu milşiyetçi gruplar, İtalya’ya yeni bir “ruh” sağlayacak genç ve enerjik bir önder aramaya başladılar İtalya’da faşist hareket 1919 yılında Fascio di Combattimento adlı örgütün kurulmasıyla örgütlendiBu örgüt hemen bir yıl sonra ulusal Faşist Partisi adıyla parti haline geldi ve o yıl yapılan seçimlerde 35 milletvekili çıkardıParti 1922 yılına kadar güçlendi ve Kral Vittorio Emmanuelle,partinin başkanı olan,eskinin sosyalisti ama şimdinin faşisti Benito Mussolini’ye başbakanlığı vermek zorunda kaldıİktidarı mutlak bir biçimde eline geçiren Mussolini,çok kısa bir süre içinde İtalya’da birliği sağladı,muhalefeti ortadan kaldırdıAmacı,eski Roma İmparatorluğu’nu yeniden kurmak ve İtalya’yı Avrupa’nın başat güçleri arasına sokmaktıBu anlayışla hareket eden Mussolini,Balkanlar ile Afrika’da genişleme yolunu tutacaktırNasyonel Sosyalist Almanya ile sıkı işbirliği ve dostluk,Avrupa’da kara bulutların birikmesine ve kanlı bir savaşa neden olacaktı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com