Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cin, hanın, imparatoruna, mektubu, mektubunda, oğuz, yazdığı

Oğuz Han'ın Çin İmparatoruna Mektubu,Oğuz Han'ın Çin İmparatoruna Mektubunda Yazdığı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oğuz Han'ın Çin İmparatoruna Mektubu,Oğuz Han'ın Çin İmparatoruna Mektubunda Yazdığı

"Çin Hakanı! Duy, bil! Senden öncekiler, baban ve ondan önceki atalarınız bize boyun eğip itaat ettiler Gökleri ve yerleri yaratan erkli, görklü, bir olan Tanrı bize Türk adını verdi Bizi yeryüzüne hakan kıldı Tanrı birine kızınca bizi onun üzerine gönderdi Ne var ki biz, sizin üzerinize gelmek istemiyoruz Komşuluğumuzu, bin yıllar boyu sürmüş olan ilişkilerimizi korumak istiyoruz Sizi doğru yola, Yüce Tanrı'nın yoluna çağırıyorum Göktanrı inancına bağlanmaktan başka çıkış yolunuz yoktur! Bir olan Tanrı'yı tanırsınız, illerimiz sonsuza kadar barış içinde yaşarlar Ben Tanrı'nın elçisiyim Tanrı'yı bilen beni bilecek, benim büyüklüğümü kabul edecek Yılda iki kez baç ödeyecek, vergi verecek Başka yol arayanlar, başlarında keskin kılıcımı görecekler Sözümü tutup buyruğuma boyun eğersen, övdüğüm Yüce Tanrı seni de yüceltir!"
(Sabir RÜSTEMHANLI)

Kaynak Sabir RÜSTEMHANLI

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com