Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmet, dürdane, efendi, hanım, mithat, yaşında, özeti

Ahmet Mithat Efendi Dürdane Hanım Özeti,Ahmet Mithat Efendi Henüz 17 Yaşında Özeti

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ahmet Mithat Efendi Dürdane Hanım Özeti,Ahmet Mithat Efendi Henüz 17 Yaşında Özeti

Ahmet Mithat efendi dürdane hanım özeti,Ahmet Mithat Efendi Henüz 17 Yaşında Özeti
Ahmet Mithat efendi dürdane hanım özeti,Ahmet Mithat Efendi Henüz 17 Yaşında Özeti
Ahmet Mithat Efendi

1844 yılında İstanbul’da doğduBabası Hacı İsmail Ağa’dırBabası küçük yaşta ölünce Mısır Çarşısı’nda çıraklığa verildiBurada çalışırken bir yandan okuma yazma bir yandan da Frasızca öğrendiKendi kendini yetiştirdiAnnesi ile Vidin’e ağabeyinin yanına gitti Öğrenime bu şehirde başladıNiş, Rusçuk gibi Balkan şehirlerinde memurluk yaptıMithat Paşa’yla Bağdat’a gittiİlk yazılarını halkı eğitmek maksadıyla yazdı1871’de İstanbul’daki evinde bir küçük matbaa kurarak yazılarını kendisi yayınlamaya başladıDaha sonra devlet memurluklarında yükseldi, o zamanki üniversitede tarih dersleri verdiBir yandan da Tercüman-ı Hakikat gazetesini çıkarıyorduEserlerinin sayısı ikiyüzü bulurBunların çoğu roman ve hikaye, bir kısmı da çeşitli bilgiler vermek maksadıyla yazılan eğitici ve tarihi eserlerdirPiyesleri ve tercümeleri de vardır
Eserleri:Letait-I Rivayat, Hasan Mellah, Denizci Hasan, Hüseyin Fellah, Eflatun Beyle Rakım Efendi, Süleyman Musli, Henüz Onyedi Yaşında, Dürdane Hanım, Jön Türk, Yeniçeriler,Obur

Kaynak:

1)Türk Edebiyatı Tarihi Hürriyet Gazetesi Yayınları sf51-52

2)Edebiyatımızda İsimler Sözlüğü Behçet Necatigil Varlık Y İstanbul 1980 sf19-20

henüz 17 yaşında özet ,henüz 17 yaşında roman özet, dürdane hanım özeti, ahmet mithat efendi henüz on yedi yaşında özeti, ahmet mithat efendi jöntürk özeti, dürdane hanım romanının özeti, ahmet mithat kitabı henüz 17 yaşında özet ,dürdane hanım kitap özeti,dürdane hanım özet ,Ahmet Mithat efendi dürdane hanım özeti ,dürdane hanım özeti ahmet mithat efendi ,ahmet mithat efendi henüz onyedi yaşında kitabının özeti, ahmet mithat henüz onyedi yaşında özeti ,ahmet mithat efendi henüz on yedi yaşında roman özeti, henüz on yedi yaşında roman özeti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com