|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
antlaşması, arasında, hünkar, imzalandı, iskelesi, kimler |
![]() |
Hünkar İskelesi Antlaşması Nedir Hünkar İskelesi Antlaşması Kimler Arasında İmzalandı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hünkar İskelesi Antlaşması Nedir Hünkar İskelesi Antlaşması Kimler Arasında İmzalandıHünkar İskelesi Antlaşması Hünkar İskelesi Antlaşması Nedir? Hünkar İskelesi Antlaşması Hangi Trihte Kimler Arasında İmzalanmıştır? Hünkar İskelesi Antlaşması Nedir Hünkar İskelesi Antlaşması Kimler Arasında İmzalandıOsmanlilarla Ruslar arasinda yapilmiitir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece Padiiah ile Mehmed Ali Paia arasinda 14 Mayis 1833'de Kütahya antlaimasi imzalandi ![]() ![]() Her iki devlet de huzur ve güvenlikleri için birbirine yardim edecek ![]() 1829 yilinda imzalanan Edirne Antlaimasi ile bu antlaimada geçen diier maddeleri onanmaktadir ![]() Osmanlilar, Ruslardan yardim istedikleri takdirde, Rusya, karadan ve denizden, her iki tarafin da kararlaitirdiii sayida bir kuvvetle yardim edecek ![]() Yardim isteyen taraf, yardima gelen tarafin tüm masraflarini kariilayacak ![]() Antlaima sekiz yil geçerli olacak ![]() Bu savunma antlaimasi 2 ay içerisinde onanacak ve onanan nüshalar istanbul'da kariilikli takas edilecek ![]() Ayrica antlaimanin gizli maddesine göre; Rusya herhangi bir Bati devleti ile savaia girerse, Osmanli Devleti Çanakkale Boiazi'ni Rusya ile savaian devletin donanmalarina kapayacak, Rus gemileri ise boiazdan rahatça geçebilecekti ![]() |
![]() |
![]() |
|