Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, hakkında, kasri, şirin

Kasri Şirin Antlaşması Kasri Şirin Antlaşması Nedir? Kasri Şirin Antlaşması Hakkında

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kasri Şirin Antlaşması Kasri Şirin Antlaşması Nedir? Kasri Şirin Antlaşması Hakkında

Kasri Şirin Antlaşması Kasri Şirin Antlaşması Nedir? Kasri Şirin Antlaşması Hakkında Kasri Şirin Antlaşması Tanımı
Kasri Şirin Antlaşması Kasri Şirin Antlaşması Nedir? Kasri Şirin Antlaşması HakkındaBugünkü iran sinirimizin çizildiii, Osmanli Devleti ile iran arasinda imzalanan antlaimadir Osmanli-iran Savailari, iran iahi I Abbas'in ölmesi ve IV Murad'in tahta çikarak yönetimi ele almasiyla Osmanli Devleti'nin lehine geliimiitir Sultan IV Murad 1635'de Revan (Erivan) ve Baidat'i geri aldi iran'in barii istemesi üzerine Hulvanrud Irmaii'nin kiyisinda bulunan Kasr-i iirin'de bir antlaima imzalandi Antlaima gereiince:

Baidat, Bedre, Hassan, Hanikin, Mendeli, Derne, Dertenk ile Sermenel'e kadar olan alanlar Osmanlilara birakilacakti

Derbe, Azerbaycan ve Revan iran sinirlari içinde kaldi

iran'in kuzey siniri, Kars, Ahiska ve Van Osmanli topraklarinda kalacak biçimde belirlendi

Sinirin her iki tarafinda kalan kalelerin ve istihkamlarin yikilmasi öngörüldü

Antlaimanin sonuna eklenen bir madde ile iran'da, ilk üç halife (Hz Ebubekir, Hz Ömer ve Hz Osman) ile Hz Muhammed'in eii Hz Ayie'ye hutbelerde "seb ve lanet" edilmemesi koiulu kondu Bu antlaima 1722 yilina kadar yürürlükte kaldi ve 1723'te bailayan savai sonrasinda 1747'de yeniden yürülüie konuldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com