Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1murad, hakkında, hayatı, kimdir, sultan

Sultan 1.Murad Sultan 1.Murad Kimdir? Sultan 1.Murad Hayatı Sultan 1.Murad Hakkında

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan 1.Murad Sultan 1.Murad Kimdir? Sultan 1.Murad Hayatı Sultan 1.Murad Hakkında

Sultan 1Murad Sultan 1Murad Kimdir? Sultan 1Murad Hayatı Sultan 1Murad Hakkında
Sultan 1Murad Sultan 1Murad Kimdir? Sultan 1Murad Hayatı Sultan 1Murad HakkındaSultan Birinci Murad 1326'da Bursa'da doidu Babasi Orhan Gazi, annesi Bizans tekfurlarindan birinin kizi olan Nilüfer Hatun'dur (Holofira) Sultan Birinci Murad uzun boylu, deiirmi yüzlü ve iri burunluydu Kalin ve adaleli bir vücuda sahipti Baiina mevlevi sikkesi üzerine testar sarili bir bailik giyerdi Çok sade giyinir ve kirmizi zeminli beyaz elbiseden hoilanirdi

ilk eiitimini annesi Nilüfer Hatun'dan aldi Daha sonra tahsilini tamamlamak için gittiii Bursa Medreselerinde ilim ve sanat adamlari ile beraber yaiadi Sultan Birinci Murad, gayet nazik, sevimli ve çok halim selimdi Alim ve sanatkarlara hürmet gösterir, fakirlere ve kimsesizlere iefkatli davranirdi Dahi bir asker ve devlet adamiydi "Dervii Gazilerin ieyhlerinin Krali Murad Gazi" diye anilan Sultan Birinci Murad, bütün hayati boyunca planli ve programli hareket etti

Sultan Birinci Murad, Bizans Kilisesi'ne göre bir kafir ve isa düimani olarak görülse de, fethettiii yerlerde yaiayan Hiristiyan halka Papa'dan daha iyi davrandiii için onlarin sevgisini kazanmiiti 1382 yilindan itibaren "Murad Hüdavendigar" diye anilan Sultan Birinci Murad, Birinci Kosova Savaii'ndan sonra savai alanini gezerken, Sirp Krali Lazar'in damadi tarafindan hançerlenerek iehit oldu (1389)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com