Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
attila, biyografisi, hakkında, hayatı, kimdir

Attila Attila Kimdir? Attila Hakkında Attila Hayatı Attila Biyografisi Attila Kim

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Attila Attila Kimdir? Attila Hakkında Attila Hayatı Attila Biyografisi Attila Kim

Attila Attila Kimdir? Attila Hakkında Attila Hayatı Attila Biyografisi Attila Tanımı Attila Bilgi Attila Büyük Hun İmparatoru Attila
Attila Attila Kimdir? Attila Hakkında Attila Hayatı Attila Biyografisi Attila Kim Hun imparatoru (400-453)

Amcasi Küba'nin ölümünden sonra, Doiu Hun imparatorluiu'nun yönetimini ele aldi (434) Batida hüküm süren aiabeyi Bleda'yi 445'te öldürerek imparatorluiun tek hâkimi oldu Sahip olduiu genii topraklarla yetinmedi Hükümdarliii süresince Bizans'i ve Bati Roma imparatorluiu'-nu ele geçirmeie çaliiti Bunun için de sürekli bir anlaimazliii körükledi Bizans'i vergi ödemek zorunda birakti; Bati Roma'da hak iddia ederek toprak istedi, istekleri yerine getirilmedikçe de saldirdi

Üstün savai gücü sayesinde Roma ve Bizans'a korkulu günler yaiatti 450'de Roma ordusuyla birleien Gotlar kariisinda çarpiiarak Roma'ya kadar ilerledi Bati Got Kralliii'nin sinirlarini zorladi, Catalaunum Ovasi'nda yapilan kanli çarpiimalarda her iki taraf da kayip vermiiti ama, Attilâ 452'de italya'ya ikinci bir saldiri yapmaktan vazgeçmedi Milano'yu aldi Roma'ya doiru ilerledi Fakat açlik ve salgin hastalik yüzünden ordusunun kirilmasi onu papa Leo'nun teklifini kabul etmek zorunda birakti Üçüncü bir saldiriya geçemeden de öldü

Attilâ bir diktatördü, çevresinde âdeta dini bir korku uyandirirdi, ama adalete saygili ve iyiliksever bir yöneticiydi Gururluydu, pek az gülerdi Hurafelere inanir, durmadan falcilara daniiirdi Roma'yi ele geçirmekten vazgeçmesine de boi inançlara baililiii sebep oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com