Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cicero, hakkında, kimdir, marcus, tillius

Marcus Tillius Cicero Kimdir? Marcus Tillius Cicero Hakkında Marcus Tillius Cicero

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Marcus Tillius Cicero Kimdir? Marcus Tillius Cicero Hakkında Marcus Tillius Cicero

Marcus Tillius Cicero Kimdir? Marcus Tillius Cicero Hakkında Marcus Tillius Cicero Hayatı Marcus Tillius Cicero Bilgi Marcus Tillius Cicero Biyografisi Marcus Tillius Cicero Tanımı
Marcus Tillius Cicero Kimdir? Marcus Tillius Cicero Hakkında Marcus Tillius CiceroRomali siyaset adami ve hatip (MÖ 106-43)

Roma'nin soylu ailelerinden birinin oilu olan Cicero, avukat olarak Roma'da büyük bir ün yapti ve gerek yeteneii, gerek atilganliii sayesinde zamanin mali yolsuzluklarini ortaya çikardi (Verres'e karii)

Bu yoldan zenginliie ve üne kavuituktan sonra, 63 yilinda konsüllüie, yani Roma Cumhuriyeti'nin baikanliiina seçildi Catilinaria adiyla bilinen ateili söylevleriyle, kendisini devirmek isteyen suikastçi Catilina'nin ölüme mahkûm edilmesini sailadi O tarihten sonra, askeri bir darbeyle iktidara geçen Sezar'in tutumu kariisinda Cicero uzun bir suskunluk dönemine girdi Fakat 44 yilinda diktatörün öldürülmesinden sonra eski canliliiina ve cumhuriyet tutkusuna yeniden kavuian Cicero, fesatçilarin komplolarini açiklamak için Philippicae adli sert söylevini kaleme aldi Bunun üzerine, Roma'nin yeni hâkimleri Cicero'yu öldürttüler; elleri ve baii kesilerek Senato'nun kürsüsünden Meclis'e gösterildi

Düiüncelerini açik, duru ve ahenkli bir dille açiklamayi bilen Cicero Eski Roma'nin en ünlü hatibiydi

Cicero, Roma Cumhuriyeti'nin son döneminde olaylarin hem kahramani, hem taniii, hem de kurbani oldu Hitabet yeteneii ve siyasetçi ruhu sayesinde krallar gibi yaiadi Sadece konuimalarindan deiil, felsefe öiretileri üstüne düiüncelerinden ve özdeyiilerinden oluian önemli bir eser birakti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com