Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, hayatı, kimdir, paşa, talat, tanımı

Talat Paşa Talat Paşa Kimdir? Talat Paşa Hakkında Talat Paşa Hayatı Talat Paşa Tanımı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Talat Paşa Talat Paşa Kimdir? Talat Paşa Hakkında Talat Paşa Hayatı Talat Paşa Tanımı

Talat Paşa Talat Paşa Kimdir? Talat Paşa Hakkında Talat Paşa Hayatı Talat Paşa TanımıTalat Paia, 1874 yilinda Edirne'de doidu ilk öirenimini Vize ilçesi'nde yapti Edirne Askeri Rüitiyesi'ni bitirdikten sonra, Edirne Posta ve Telgraf idaresi'nde kâtiplik, Alyans israil Mektebi'nde Türkçe öiretmenliii görevlerinde bulundu

Çok genç yailarda siyasetle ilgilenmeye bailadi Sultan 2 Abdülhamid Hania karii mücadele eden jöntürklerin çaliimalarina katildi Bir süre sonra tutuklandi

Selanik'te Posta ve Telgraf Müdürlüiü'nde memurluk ve baikâtiplik yapti ittihat ve Terakki Firkasi adini alan Osmanli Hürriyet Cemiyeti'ni kurdu Selanikite mason locasina girdi Masonlarin ve onlar arasindaki Yahudi ve Sabetayci dönmelerin etkisini ittihat ve Terakki örgütlenmesi için kullandi ittihat ve Terakki kiikirticiliiini genii alanlara yaydi iki defa istanbul'a giderek ittihat ve Terakki Cemiyeti'nin iubesini kurdu ve teikilatlandirdi

2 Meirutiyet'in ilaninda milletvekili oldu Hüseyin Hilmi Paia Kabinesi'nde içiileri Bakanliiiina getirildi, Babiali Baskiniini düzenleyenler arasinda yer aldi Edirne'nin Bulgarlar tarafindan ele geçirilmesinden sonra ordunun harekete geçerek iehri geri almasiyla Bulgarlarla istanbul'da yapilan barii görüimesini birinci delege olarak katildi

1917 yilinda sadrazamliia yani baibakanliia getirildi Birinci Dünya Savaii'ndan çekilen Rusya ile Breslitowsk'da yapilan barii antlaimasina Osmanli Devleti adina katildi Temmuz 1918'de sadrazamliktan ayrildi Birinci Dünya Savaii'nin Osmanli Devleti için büyük bir yenilgi ile sonuçlanmasindan sonra Ahmed izzet Paia'ya biraktiii mektupta, millete karii hesap vermek üzere geri geleceiini, gerekirse mahkemeye de çikacaiini bildirerek Almanya'ya kaçti Talat Paia, 1921 yilinda bir Ermeni komitacisi tarafindan öldürüldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com