![]() |
Beynimizin Hangi Tarafı Çalışıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Gözyaşı
|
![]() Beynimizin Hangi Tarafı Çalışıyor--BEYNİNİZİN HANGİ TARAFI DAHA ÇOK GELİŞMİŞ---
1-Okuldayken hangi dersleri daha çok severdiniz? a) Türkçe, Resim, Sosyal vb ![]() b) Fenle ilgili olanları 2-Hangi tip sporları yapmaktan hoşlanırsınız? a) Tek başına yapılan sporları b) Takım sporlarını 3-Gördüğünüz rüyaları ne sıklıkta hatırlarsınız? a) Çoğunlukla hatırlarım b) Ender olarak hatırlarım 4-Ellerinizi ve mimiklerinizi konuşurken ne kadar kullanırsınız? a) Çok kullanırım b) Çok az kullanırım 5-İki elinizin parmaklarını birbirine geçirerek kapatın ![]() a) Sağ b) Sol 6-Şu an saatin kaç olduğunu tahmin edin, şimdi saate bakın, yanılma payınız ne kadar? a) On dakikadan fazla b) On dakikadan az 7-Aşağıdakilerden hangisini daha kolay hatırlarsınız? a) İnsanların yüzlerini b) İnsanların isimlerini 8-İki gözünü açık tutarak elinizde ki kalemi, bir cam kenarı veya kapı kenarı ile hizalayın ![]() ![]() a) Sol gözümü kapatınca b) Sağ gözümü kapatınca ************************************************** ********* "A" ların sayısı fazla ise, SAĞ beyniniz daha gelişmiştir ![]() ![]() ![]() "B" lerin sayısı fazla ise, SOL beyniniz daha gelişmiştir ![]() ![]() ![]() ************************************************** ********* ***Ben SAĞ beyinli biriyim, çünkü ![]() ![]() ![]() -hayal ederim -duyduklarımı unutmam -hissederim -koku alma tad alma benim için çok önemlidir -sezgilerimi kullanırım -iç güdülerim kuvvetlidir -yeni şeyler üretirim -subjektifim -boyutları iyi algılarım -ritim duygum gelimiştir -bir bütün olarak görürüm -duygularımla hareket ederim ![]() ![]() ![]() ************************************************** ****** ***Ben SOL beyinli biriyim, çünkü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -mantık yürütürüm -lineer düşünürüm -sınıflandırır-isimlendirir -dizer listeler yaparım -analiz ederim -yapı incelerim -matematiksel işlemler yaparım -bilinçli hareket ederim -dili doğru kullanırım -detayları görürüm -inceler ve odaklanırım -bütünü değil parçayı görürüm -sistemli ve disiplinli çalışırım -objektif davranırım ![]() ![]() ![]()
|