Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyasi, sufi, sufi’nin, öyküleri

SUFİ’NİN DÜNYASI - SUFİ ÖYKÜLERİ I

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Basralı sûfilerden Salih Mürrî, Allah’tan ümidi kesmemek, dua ve niyaza devam etmek sadedinde sık sık:
“Bir kimse kapıyı ısrarla çalarsa, bu kapının açılıvermesi ümit edilir” derdi
Bu söz, Rabiatü’l-Adeviye’nin kulağına kadar gitti
Rabia, sözü pek beğenmemişti Salih Mürrî’ye:
“Bu lafı ne zamana kadar söyleyip duracaksın?” dedi “Bu kapı ne zaman kapandı ki açılması söz konusu olsun?”

Vaktiyle bir derviş bir Ramazan akşamı iftara davetliydi Derviş, yatsıya yakın evine döndü ve karısından mümkünse kendisi için sofra hazırlamasını istedi Karısı:
“Sen davette değil miydin? Ne yemeği?” deyince derviş:
“Sorma” dedi “Çok yersem arkamdan ‘Halis derviş değilmiş’ diye konuşmalarından korktum, pek bir şey yiyemedim
Bunun üzerine karısı:
“Tamam” dedi “Sen şu akşam namazını kıl da ben o arada sofrayı hazırlayayım
Derviş:
“Ama” dedi, “ben akşam namazını orada kılmıştım
Karısı cevap verdi:
“Sen arkamdan kötü konuşurlar diye pek yemek yiyemediğine göre, arkamdan iyi konuşsunlar diye de namazı uzatmışsındır Hadi, akşam namazını bir daha kılıver de o arada sofrayı hazır edeyim

Sufi’nin Dünyası kitabı ile ilk adımını attığımız ‘Sufi Öyküleri’ dizisi hikmet deryasından süzebildiğimiz incileri bugünün insanlarına taşımayı hedefliyor Abdülkâdir-i Geylânî, Ahmed b Hanbel, Bayezid-i Bistâmî, Cüneyd-i Bağdadî, Ebu Bekir Şiblî, Ebu Hanife, Ferideddin Attar, Hasan-ı Basrî, İbrahim b Edhem, Molla Cami, Niyazi-i Mısrî, Rabiatü’l-Adeviye, Sadi-i Şirazî ve yetmişi aşkın hikmet öğreticisinin hayatlarından esen ferah rüzgârlar ruhunuzu serinletecek

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
8,80 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com