09-09-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lucius'un Dönüşümü
Lucius'un Dönüşümü
Altın Eşek hikâyesinde 3 yüzyıl latin yazarı Apulè, başından geçenleri anlatan Lucius´un, kuşa dönüşeceğini zannederken bir eşek oluşunu işte böyle anlatır: "Göz açıp kapayıncaya kadar soyunuyorum ve iki elimi kutuya daldırıyorum Yağla doldurup, baştan aşağıya kendimi ovalıyorum Sonra kuşun hareketlerini taklit etmek için kollarımı çırpmaya başlıyorum; ama kıllarım kalınlaşıyor ve tüm vücudumu kaplıyor Yumuşak cildim, köseleye dönüşüyor Ellerim ve ayaklarımdaki beş parmak birleşip birer toynak haline geliyorlar; bedenimden bir kuyruk çıkıyor, suratım uzuyor, ağzım genişiliyor, burun deliklerim büyüyor ve duduaklarım sarkıyor; kulaklarım orantısız bir biçimde dikiliyor Photis´imi kucaklama imkânım yok, ama bazı kısımlar (ki bu da benim tek tesellim) bir hayli olumlu değişiyor " Bu önemli klâsik anlatım, Milo Manara´ya, destan, mitoloji, fantezi ve şehvet dolu, şiirsel bir temel sağlıyor Bunların bütünlüğünde "Lucius´un Dönüşümü" ile yaratıcılığını yansıtıyor Latin fonlu tual, 18, yüzyılın ayırdığı iki karakter arasındaki ilginç bir diyaloğa şahit oluyor (Arka Kapak)
Ürünün Resimleri:

[*]Garanti Süresi (Ay) : 1
Piyasa Fiyatı - 09 09 2012
24,02 TL
|
|
|