Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antianginal, ilaçlar, periferik, vazodilatörler

Antianginal İlaçlar Ve Periferik Vazodilatörler

Eski 05-24-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Antianginal İlaçlar Ve Periferik Vazodilatörler



Antianginal İlaçlar Ve Periferik Vazodilatörler Antianginal İlaçlar

"Angina pektoris" terimi miyokard iskemisine bağlı semptomları saptamak için kullanılmaktadır Angina pektoris çeşitli şekillerde görülür:
Stabil angina: Kalp dokusunun oksijenlenmiş kana gereksinimi ile kalbe koroner arterler içinden sunulan kan miktarı arasındaki dengenin bozulması sonucu meydana gelen ve kendini genellikle retrosternal ağrı ile gösteren semptomatik ve kısa süreli myokard iskemisidir Anginanın sıklığı, şiddeti ve süresinde önemli değişiklikler olmaksızın, haftalarca aynı karakterde ortaya çıkar Özellikle myokardın oksijen tüketiminin arttığı durumlarda oluşur Stabil angina pektoriste, koroner yetmezliğe yol açan bir lezyon vardır Bu nedenle kalp kasının metabolik ihtiyaçları arttığında yeterli kanlanma sağlanmaz ve angina ortaya çıkar Bu lezyonun yaptığı obstrüksiyonun ağırlığı anginanın oluşma eşiğini belirler

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.