Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başkası, kendisi, olarak

Başkası Olarak Kendisi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Başkası Olarak Kendisi

Başkası Olarak Kendisi

Ne Kendi Kimseye Benzer Ne Kimse Kendisine’
“20 Mayıs 2005’ te hayata gözlerini yuman Paul Ricoeur batı felsefesinin 20 yüzyıldaki en verimli temsilcilerinden biri olarak öne çıkmaktadır Eserleriyle ölümsüzleşen düşünürün beka kubbesindeki yankısı, adını filozoflar kitabesinin mahsus mahallinde silinmez bir satıra oymayı zorunlu kılar Ricoeur’ ün kaleme aldığı pek geniş hacimli felsefi tefekkür külliyatı içerisinde göz kamaştırıcılığıyla dikkat çeken en alımlı eserlerden biri de Başkası olarak Kendisi başlığını taşıyan bu kitap dır Daha ilk adımda zihni alabildiğine kamaştıran başlık düşünmeyi çarpıcı ve vaadkar bir serüvene atılmaya davet eder Ne var ki bu davet kitabın zengin içeriğini bir çırpıda özetleyivermeyi imkânsızlaştırır da Davete icabet düşünme çırağının usta düşünür rehberliğinde yürütülecek maceralı yolculuğa her bir güzergâhta adım adım eşlik etmesini gerektirir ‘Kendi’ kavramı etrafında analitik felsefeden anlatı teorisine, dil felsefesinden eylem felsefesine, kişisel özdeşlik kimlik hermeneutiğinden ahlak metafiziğine, kendilik-başkalık dialektiğinden özne felsefelerinin ufku ötesine işaret eden mümkün bir ontolojiye uzan bu zahmetli yolalışta sadık ve azimkâr yoldaşlığı terk etmeden sürdüren çıraklığın tek ödülü, insan ömrünün bütünü itibarıyla atılan ve atılacak her bir adımda ‘kendine tanıklık’ görüsüyle, daha has söylendikte ‘başkası olarak kendisine tanıklık’ gücüyle donanmaktır Tıpkı fiziksel organların gelişim gücünün bedeni erginliğe eriştiği gibi, zihni en açmazlı sapaklarda sınayarak düşünmeyi rüşdüne vardıran yegâne kaynak bu güçtür belki de, kimbilir? Değil mi ki, kelimelere dilden dile kıymet bahşeden dille söylendikte, ‘Ne Kendi Kimseye Benzer ne Kimse Kendisine’?”

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
24,62 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com