Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fikret, tevfik

Tevfik Fikret

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tevfik Fikret

Tevfik Fikret

Yenileşme dönemi Türk şiirinin kurucularından biri kabul edilen Tevfik Fikret''in ölümünün 90 yılı münasebetiyle yayımlanan bu kitapta, Tevfik Fikret''in en samimi dostlarından biri olan Rıza Tevfik''ın onun hakkında değişik zamanlarda yazmış olduğu yazılar bir araya getirilmiştir

Rıza Tevfik, onun şiir hayatındaki "Sabah Ezanında", "Köyün Mezarlığında ve "Asker Geçerken" gibi şiirlerden başlayarak "Gayya-yı Vücud", "Sis", "Doksan Beşe Doğru" ve "Tarih-i Kadim" gibi şiirlerle doğru uzanan çizgide açıkça görülen dinden sapma ve milli değerlerden uzaklaşma temayülünün entelektüel bir buhran sonucu ortaya çıktığı kanaatindedir Bu yüzden, Tevfik Fikret''in yirmi yaşlarında dinsiz olması ya da yirmi sene daha yaşaması halinde, bu krizi rahatça atlatabileceği düşüncesindedir

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
7,04 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com