Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gece, sadece, zamandır

Gece Zamandır Sadece

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gece Zamandır Sadece

Gece Zamandır Sadece

Tesadüfi olarak kısmen adaşım şair Mine Özdemirtaş Hanımefendi olgun ve yiğit şiirlerin sahibidir
Şiir yazmak için ihtiyaç duyulabilecek lüzumlu bütün vasıtaları bütün alet-edavatı heybesine doldurarak dil’in imkân ve güzellikleriyle sarıp- sarmalayarak meydanlara sürdüğü şiirler yiğit bir kadının yiğitlik manifestosudur
Onun şiirlerini okudukça inanıyorum ki şiirinin gücü yüreğinden ve aklının kalemine hakimiyetinden gelmektedir Yaratıcı, çoğaltıcı ateşleyici mısralarda zarif bir incelikle meydan okuması destan gibi anlatıcı ve öğreticidir
Şiirinde kullandığı dil “nizam-ı alemi temine memur er” gibidir
Mine Özdemirtaş şiir adına ortaya koyduğu kutsal gayrette üstün muavaffakiyete erişmiş, şiirleri ile okuyanı yönlendirme kabiliyetine sahip, söylemleri ve duruşu ile “emre muharrer olmayan” bir şairdir
Nurettin ÖZDEMİR (EMV / Hukukçu/Şair)

Günümüzün son derece zarif ve seçkin şairlerinden Mine Özdemirtaş hanımefendi, kendine has biçim ve üslupla terennüm ettiği şiirlerinde, kullandığı İstanbul Türkçesi içinde köklü ve zengin dilimizin kaynağını teşkil eden atasözü ve deyimlerle mahalli motif ve terimlere yer vermek suretiyle hem onların yayılması ve yaşamasına hizmet etmiş hem de bunlara yaslanmış imgelerle şiirlerine renk ve zenginlik kazandırmasını bilmiştir

Öyle sanıyoruz ki şairin sadece;
“Aşk En Çok Bana Yakışırdı” isimli kitabında yer alan “Tahliye” isimli ve;
“fırçanın ucundaki renk
boşlukta sallanan şekil
ve güneşte kuruyan gölgelerim

bahçedeki rüzgâr
yerde kıvrılan tırtıl
ve çalıya takılı gözbebeklerim

meğer / hepiniz için
sadece
sığınakmış yüreğim…”
Mısralarıyla başlayan şiiri bile görüş ve tespitlerimizi kanıtlamaya yetecek güç ve güzelliktedir
Abdullah SATOĞLU (Gazeteci/Şair)

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
6,49 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com