Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hüzünlü, kadınlar, sokağı

Hüzünlü Kadınlar Sokağı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hüzünlü Kadınlar Sokağı

Hüzünlü Kadınlar Sokağı

ABD, Irak''ı işgal ettiği yıl ''''bu kirli savaşa kendi askerlerinden hiç karşı çıkan olur mu?'''' sorusu kafamda canlanmıştıNeden karşı çıkılmasın ki, ben bu düşüncemi ve duygumu şiir aracılığıyla dile getirmeli ve hissettiklerimi herkesle paylaşmalıydım

Ve hüzünlü kadınlar sokağı şiirim böyle bir süreçte olgunlaştı

Aradan geçen zaman zarfında şiirimi ilk kez Adalet ve Demokrasi Haftasında 25012003 tarihinde um:ag okumuştum

Sekiz ay sonra Karşıyaka CUMOK 7Uğur Mumcu Şiir Yarışmasının duyurusunu Cumhuriyet Gazetesinde okumuş ve tek şiirimi Karşıyaka CUMOK 7Uğur Mumcu Şiir Yarışmasına göndermiştim

Seçici kurul Uğur Mumcu''nun ölüm yıldönümünde sonuçları açıklamıştı
Karşıyaka CUMOK 7Uğur Mumcu Şiir Yarışması Dil Derneği Özel Ödülüne değer görülmüştü

Benimle aynı duygu ve düşünceyi paylaşan değerli seçici kurulunda çok önemli şairler vardı

Bekir YURDAKUL
Hidayet KARAKUŞ
Hüseyin YURTTAŞ
Mehmet ATİLLA

Ödül töreni 20032004 yılında Konak Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenmişti
Asıl sevindirici haber düşlerimin bire bir gerçekleşmesiydi Habere gelince

Irak''ta savaş karşıtı 2 ABD askeri, ordudan ayrılmak için başvurdu
17-03-2004 Milliyet
"Her ikisi de silah taşımanın yanlış olduğunu düşünüyor ve savaşa müdahil olmak istemiyor Onlara göre silah taşımak ve birini öldürmek düşüncesi tiksindirici"
Irak''ta görev yapan 2 Amerikan askerinin, silaha ve öldürmeye karşı oldukları için ordudan ayrılmak isteğiyle başvurdukları bildirildi
Komutanları Todd Grissom''ın verdiği bilgiye göre, askerler 9
Şubat''ta terhis talebiyle başvurdular
Grissom, Associated Press''e yaptığı açıklamada, ''''Her ikisi de
silah taşımanın yanlış olduğunu düşünüyor ve savaşa müdahil olmak
istemiyor Onlara göre silah taşımak ve birini öldürmek düşüncesi
tiksindirici'''' dedi
Adı açıklanmayan askerler hakkında kararın daha sonra
verileceği belirtildi

Şair duyarlılığında olmanın kavramını daha iyi nasıl anlatabilirdim ki Düşlerin gerçek olması

Dört yıl emek verip yeniden sizlerin karşısına nitelikli ve duyarlı bir kitapla çıkmak, kendi adıma verdiğim sözü tutmak için ve bunca yıl zarfında bana destek veren tüm dostlarıma bir teşekkürü borç biliyorum

Düşlerin gerçek olması,düşlerinizi gerçekleştirmek bir kuyumcunun titizliğiyle çalışmanın erdemine ulaştım

Düşlerimin gerçekleşmesinde çok emek veren isimleri daha sonra açıklamak kaydıyla
şiir dosyamın hüzünlü kadınlar sokağı nihayet kitaplaştı Adalet ve Demokrasi Haftasında

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
6,16 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com