Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ömrün, şiirleri

Bir Ömrün Şiirleri

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Ömrün Şiirleri

Bir Ömrün Şiirleri

Dayanamam

Eğdirip gülü koklasam
Dal ezilir dayanamam
Elim dikenine batar
Kök üzülür dayanamam

Salkım koparsam üzümden
Kütüğü gitmez gözümden
Ola ki benim yüzümden
Bağ bozulur dayanamam

El ayak çekilir yerden
Dünyam yalnız kalır birden
Akşam olur tepelerden
Gün süzülür dayanamam

Osman Kaya''nın şiirlerinden bir seçme

Biz Osman Kaya’yı 1966 yılında Ankara’da tesadüfün kollarında tanıdık Gördük ki Kaya gerçek bir halk ozanı İnandık, güvendik ve yanında olduk Şimdiye kadar yazıp ortaya koyduğu şiirlerle bizim bu kanaatimizi ters döndürmedi

Osman Kaya’nın şiirlerinde söylenmemiş sözler, deyimler vardır Sürpriz kafiyelerin kucağına atıverir insanı Asıl olanda bu değil midir? Halk edebiyatımızın, bağrında yatan nice ustalarımız o kadar güzel örnekler ortaya koymuşlardır ki, imrenmemek, hayran olmamak elde değildir

Zamanımızdaki halk ozanları, bunları aşacak güzellikte şiirler yazmalı ki, yarınlara kalabilsinler Osman Kaya işte bu sırra ermiş ve bu işi başarıyor

Halil Soyuer
(Önsöz)

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
6,65 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com