Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, mezeler, salatalar, salatası, soslar

Enginar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar



Enginar salatası
Enginar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar

Hazırlama süresi 60 dakika
10 kişilik
306 kalori Malzemeler:

400 gram dondurulmuş iç bakla
4 diş sarmısak
1/2 su bardağı üzüm sirkesi
12 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
10 adet konserve enginar
1 sap biberiye
200 gram pastırma
1/2 demet maydanoz
100 gram kaşar peyniri
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Baklaları çözülmeye bırakın, sarmısakları soyun ve ezin Sirke, limon suyu, biberiye, sarmısakların yarısı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi 1 lt su ile kaynatın
Enginarları süzüp, baklalarla birlikte ağzı kapalı olarak sirkeli karışımda 5 dk pişirin
Bu arada pastırmaları ince nice kesin, 1 yemek kaşığı zeytinyağında çıtır çıtır kızartın, süzgece alın ve yağını süzün
Maydanozu yıkayıp ince kıyın Peyniri ince nice kesin Haşlama suyundan 1 su bardağının içine kalan sarmısak ve zeytinyağını katın Tuz, karabiber ile tatlandırın
Sebzeleri süzüp, hazırladığınız sos ve maydanoz ile karıştırın
Kızarmış pastırma ve peynir ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.