![]() |
Yaprak Salata Ve Zencefilli Somon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaprak Salata Ve Zencefilli SomonYaprak salata ve zencefilli somon Yaprak salata ve zencefilli somon Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik 471 kalori Malzemeler: 100 gr ![]() 100 gr ![]() 1 demet roka 250 gr ![]() 1 soğan 30 ml ![]() 100 ml ![]() 50 ml ![]() 30 gr ![]() 100 ml ![]() 1 limon kabuğu rendesi 40 ml ![]() 1 tatlı kaşığı şeker 500 gr ![]() 60 gr ![]() 1 yeşil limon (dilimlenmiş) Hazırlanışı: + Salataları yıkayıp sularını iyice süzdürün ve iri parçalara bölün ![]() + Domatesleri dilimleyip salataya ekleyin ![]() + Soğanı küçük küp doğrayın ![]() ![]() ![]() + Zencefili soyup küçük küp doğrayın ![]() + Şarap, tuz, biber, şeker, limon rendesi ve suyu ile doğradığınız zencefilleri karıştırın ![]() + Somonu 8 dilim olacak şekilde kesin ![]() ![]() + Etleri tavadan çıkartıp, zencefilli şarabı tavaya ekleyip 2-3 dakika kaynatın ![]() ![]() + Somon ve limon dilimlerini sosla beraber tabaklara paylaştırın ![]() |
![]() |
![]() |
|