|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, malzemesi, tarifi, yapımı, yemekleri |
Et Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı MalzemesiAyvalı Tas Kebabı (6 Kişilik) Et Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi İçindekiler Ölçü Miktar Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram Havuç 2 küçük boy 150 gram Ayva 2 küçük boy 350 gram Arpacık soğanı 15 adet 135 gram Salça 2 yemek kaşığı 20 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kırmızı biber 1/4 tatlı kaşığı 0 5 gramKara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Yenibahar 1/4 tatlı kaşığı 0 5 gramSu (sicak) 4 su bardağı 800 gram Pirinç 2 su bardağı 360 gram Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram Eti, 2 5-3 santimetreküp irilikte doğra, kısık ateşte, bıraktığı suyu çekene değin, yaklaşık 45 dakika pişir Suyun yarısını ekle Havuçlar ve ayvaları yıka Soğanları soy, yıka, saplarını kes Havuçları kazı, etle aynı büyüklükte doğra Soğan ve havucu, salça, tuz ve baharatla birlikte ete ekleyerek, sebzeler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 40 dakika daha pişir Etin suyunu süz, ölç ve 4 su bardağına tamamla Ayvaları soy, havuçla aynı irilikte doğra, tenceredeki et-sebze karışımıyla birlikte ısıya dayanıklı yuvarlak bir cam tencereye al Bu karışımı ortada topla ve üzerine derin bir tas kapat Pirinci yıka, süz, tasın etrafına koy Et suyunu kaynat, karışımın şeklini bozmadan yavaş yavaş tencereye ekle Önce orta, sonra kısık ateşte, suyunu çekene değin, 15-20 dakika pişir Margarini bir tavada erit, pilavın üzerine gezdir, peçete koyup 20 dakika dinlendir Ortadaki tası kaldırıp servis yap![]() Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Koyun eti (kemiksiz) - - 1 kg Havuç 2 orta boy 220 gram Patates 3 orta boy 330 gram Taze bezelye (iç) 1/4 su bardağı 35 gram Soğan 2 orta boy 150 gram Salça 2 1/2 yemek kaşığı 25 gram Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara Biber 1/4 tatlı kaşığı 0 5 gramEti 1 5-2 santimetreküp irilikte doğra Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka ince ince doğra, etle birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte suyunu çekene değin, yaklaşık 40 dakika pişir Salça, su, tuz ve kara biberi koy, 15 dakika daha pişir Havucu kazı, patatesi soy, her ikisini de 1 santimetreküp irilikte doğra, iç bezelyeyle birlikte ete kat, sebzeler yumuşayana değin, yaklaşık yarım saat pişir![]() Orman Kebabı (6 Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Koyun eti (kemiksiz) - - 1 kg Soğan 3 büyük boy 280 gram Havuç 2 orta boy 200 gram Patates 4 orta boy 400 gram Domates 2 orta boy 250 gram Taze bezelye (iç) 1/4 su bardağı 35 gram Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram Kekik 1 tatlı kaşığı 0 7 gramEti 1 5-2 santimetreküp irilikte doğra, yayvan bir tencereye koy, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene değin, kapalı olarak yaklaşık 1 saat pişir Sebzeleri yıka Havucu kazı, patatesi soy Havuç, patates ve domatesi etin büyüklüğünde doğra, ete kat Taze iç bezelye, tuz, kara biber ve suyu koy Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika daha pişir Ocaktan almadan önce üzerine kekik serp Şiş Kebabı (6 Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Koyun but eti (kemiksiz) - 1 kg Soğan 3 orta boy 200 gram Süt 1/2 su bardağı 100 gram Zeytin yağı ¼ su bardağı 50 gram Salça 2 yemek kaşığı 20 gr Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber ½ tatlı kaşığı 1 gram Domates 3 orta boy 300 gram Yeşil biber 6 orta boy 75 gram Eti 2 santimetreküp irilikte doğra Soğanı soy, yıka, rendele, suyunu süz, süt, zeytinyağı, salça, tuz ve kara biberle karıştır Etleri bu karışımın içinde, buzdolabında 24 saat beklet Sebzeleri yıka, biberlerin saplarını kes Biberleri 2 santimetre kalınlıkta, domatesi 2 santimetreküp irilikte doğra Şişlere sırasıyla birer parça et, biber, domates geçir Kömür ateşi üzerinde veya elektrikli ızgarada şişleri çevirerek her yüzünü 3-4 dakika pişir Tandır Kebabı (6 Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Soğan 10 büyük boy 1 kg Tuz 5 yemek kaşığı 60 gram Karabiber 2 tatlı kaşığı 4 gram Kekik 2 yemek kaşığı 3 gram Kuzu (sakatat ve iç hariç) 1 küçük boy 8 kg Salça 2 yemek kaşığı 20 gram Yoğurt 1 su bardağı 220 gram Soğanı soy, ince ince doğra veya rendele, tuz, kara biber ve kekiği kat, kuzunun içine ve dışına sür Üzerine salça ve yoğurt karışımını sür Önceden ısıtılmış ve tabanında közler olan tandırın dibine kapaksız bir tencerede su koy Kuzuyu tandıra, tabana değmeyecek şekilde sarkıt Tandırın kapağını kapat, etrafını hamurla sıva , 2 saat kadar pişir Tandır her yerde bulunamayacağından, kuzuyu önce dibinde 2 parmak su olan büyük bir tencerede kapalı olarak hafif ısıda pişir, yüzeyine, önce soğan- baharat, sonra da yoğurt-salça karışımı sürüp tepsiye yerleştir, etin pişme suyunu da ekleyerek fırında kızart![]() |
|
|
|