Sebzeli Pilav Ve Mantar Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Pilav Ve Mantar Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebzeli pilav ve mantar köftesi Sebzeli pilav ve mantar köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 4 kişilik Malzemeler: 600 gram mantar 5 dilim tost ekmeği 200 gram dolmalık fıstık 1 adet soğan 100 gram mantar 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet küçük havuç 1 adet pırasa 1 tutam safran 250 gram uzun taneli pirinç 1 adet taze soğanın yeşil uçları tuz karabiber Hazırlanışı: Ekmekleri suda ıslatın ve sıkın Mantarları temizleyin ve küçük küçük doğrayın Fıstıkları irice kıyın 1/4ini yağsız tavada kavurun Soğanı soyun ve kıyın![]() 30 gr margarini tavada kızdırın Matarları kuvetli ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde kavurun Tuz, karabiber ve kavrulmuş fıstıkları ekleyip soğumaya bırakın![]() Soğanları 20 gr yağ ile şeffaflaşıncaya kadar kavurun İyice sıkılmış ekmekleride ilave edip kuruyuncaya kadar kavurmaya devam edin Tüm malzeme bir hamur topu haline gelecektir Biraz ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin Mantarlarla karıştırın ve 30 dk dinlendirin![]() Ellerinizi nemlendirecek mantarları malzemeden 8 adet köfte yapın, biraz bastırın ve fıstıklara bulayın ![]() Kalan margarini ve sıvı yağı karıştırıp tavada kızdırın Köfteleri kızartın Kağıt havlu üzerine çıkartın ve 60 c ısıtılmış fırında sıcak tutun![]() Sebzeli pilav için pırasayı temizleyin ince ince doğrayın 2 bardak suyu tuz ve safran ile kaynatın Pirinci içine atıp kısık ateşte pişirin Kalan yağı kızdırın Önce havuçları kavurun 4 dk sonrada pırasaları ekleyip 3 dk daha kavurmaya devam edin Soğanların ince kısımlarını doğrayın haşlanmış pirinç ve soğanları tavaya katıp karıştırın ve mantar köftleri ile veya her tür et ve balığın yanında servis yapın
|
|
|
|