Dilbalığı İle Domates Jölesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dilbalığı İle Domates JölesiDilbalığı ile domates jölesi Dilbalığı ile domates jölesi Hazırlama süresi 1 saat 10 kişilik Malzemeler: 2 adet limon 200 gram sap kereviz 3 sap dereotu 1/2 yemek kaşığı tane beyaz biber 13 yaprak jelatin 3 kutu doğranmış domates 500 gram dilbalığı 1/2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 2 adet yıldız anason 2 tatlı kaşığı şeker 3 yemek kaşığı kırmızı üzüm sirkesi tuz beyaz biber Hazırlanışı: Domatesi püre haline getirin Süzgecin üzerine tülbent yayın, süzgeci derin bir tencerenin üstüne yerleştirin Domatesi 3-4 saat veya bir gece süzülmeye bırakın![]() Limon suyunu zeytinyağı ile karıştırın Dilbalığı filetolarını geniş bir kaba dizin, tuz biber serpiştirin Üzerine yağlı limon suyunu dökün Üzeri kapalı olarak 2 saat buzdolabında terbiye edin![]() Sap kerevizi temizleyin 2-3 mm eninde dilimleyin Tuzlu kaynar suda 1 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin Kerevizi süzün, kurulayın soğukta bekletin Dereotunu saplarından ayırın![]() Domates suyunu(yaklaşık 1 4 lt) tencereye koyun Portakal rendesi, yıldız anason, tane biber ve şeker ilave edip orta ateşte 1 lt kadar kalana dek kaynatın![]() Jelatini soğuk suda çözün Filetoları süzüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin 250 derecede ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 3-4 dakika pişirin Soğumaya bırakın![]() Dotates suyunu tel süzgeçten geçirip tencereye koyun Jelatinin suyunu sıkın, sıcak domates suyunda karıştırarak eirtin Sirke, tuz, biber ekleyin Ilınınca 100 ml hacimli 10 kahve fincanına 3 yemek kaşığı domates suyu döküp 4 dakika dondurucuda veya 20 dakika buzdolabında bekletin![]() Filetoları bölüp kereviz ve dereotu ile birlikte fincanlara paylaştırın Üzerine domates suyunu boşaltıp 5 saat ya da 1 gece buzdolabında bekletin![]() Servisten önce fincanları 1 dakika sıcak suda bekletin Fincanların üzerine bir tabak kapatıp tersyüz edin
|
|
|
|