Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberiyeli, ekmeği, hazırlanışı, malzemesi, tarifi, tepsi, yapımı

Biberiyeli Tepsi Ekmeği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli Tepsi Ekmeği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



25 su bardağı un
Biberiyeli Tepsi Ekmeği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi30 gr yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 dal dereotu
1 çorba kaşığı kuru biberiye
2 dal taze nane
3 dal maydanoz
Tuz
Hazırlanma Şekli

Mayayı yarım su bardağı ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp 5 dakika bekletin Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın Tuz, 2 kaşık sıvıyağ ve mayalı karışımı ilave edip yoğurun Hamuru top şekline getirip 1 saat dinlendirin

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın Maydanoz, nane ve dereotunu temizleyip kıyın Tüm yeşillikleri hamura ilave edip tekrar yoğurun Fırın tepsisini 1 kaşık sıvıyağ ile yağlayın Hamuru fırın tepsisine alıp elinizle bastırarak yayın Üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde çizgiler çizin Kalan yağı fırça ile üzerine sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.