|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| alabalık, pişirilir, tarifi, tavada, tereyağında, yapılır |
Alabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir TarifiAlabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir Tarifi Alabalık Tavada (Tereyağında) Nasıl Yapılır - Alabalık Tavada Nasıl Pişirilir Tarifi ALABALIK TAVA 6 adet Alabalıkların yüzgeçlerini ve karnını kesip içini ve solungaçlarını çekilerek alınız İyice temizlenene kadar akar su altında iyice yıkayınız ve süzünüz Kağıt peçete veya bir bezle balıkların suyu alınız Tava'ya 1 fincan sıvı yağ ve 3 çorba kaşığı tereyağı koyarak kızdırınız Diğer taraftan balıkları 1 su bardagı beyaz un ile unlayınız ve silkeleyerek fazla unlarından kurtarınız Tava'daki yağ iyice kızınca, balıkların sırtları size bakacak şekilde tavaya koyunuz 5 dakika kızarana kadar bir tarafı pişirilir ve öbür yüzü çevrilip 5 dakika daha bu yüzünü kızartınız Ardından balıklar tabağın içine alınır, kenarları isteğe göre süslenir ve kalan tereyağ eritilip üzerine bir limon'un suyu ilave edilir Hazırlanan sos balıkların üzerine dökülür Afiyet olsun![]() ![]() Not: Kızgın yağın dışarıya sıçramaması için tava üzerine bir kapak koyunuz ![]() Tavanın sapını,mümkün olduğunca duvar yönüne çeviriniz ki bir iş kazası meydana gelmesin ![]() Mutfaktaki balık kokusunu gidermek için, bir bardakta sirke vede yanan bir mum bulundurunuz ![]() Odayı iyice havalandırdıktan sonra beyaz zambak kokusu sıkabilirsiniz ![]() kyn:kimyamüh nurideniz
|
|
|
|