Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, mezgit, soğanlı, taze

Taze Soğanlı Havuçlu Mezgit

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Soğanlı Havuçlu Mezgit



Taze soğanlı havuçlu mezgit
Taze soğanlı havuçlu mezgit

Hazırlama süresi
Malzemeler:
  • 35 gram tereyağı
  • 15 gram un
  • 450 gram patates
  • 600 gram mezgit
  • 300 gram havuç
  • 2 demet taze soğan
  • 1 adet soğan
  • 60 gram az yağlı jambon
  • 125 ml beyaz şarap
  • 250 ml kremşanti
  • 2 yemek kaşığı vermut
  • beyaz biber
  • tuz
  • 1/2 demet taze soğan yeşilliği
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 adet defne yaprağı
Hazırlanışı:
15 gr tereyağını unla yoğurun, üstü örtülü olarak derin dondurucuya koyun Balık filetoları 5 cm büyüklüğünde baklava biçiminde kesin, fırın tepsisine dizin Fırını önceden 220ø ısıtın
Patates ve havuçları ayıklayın 1 cm büyüklüğünde küb şeklinde doğrayın Taze soğanları uzun verev parçalara kesin Soğanı soyun, minik küb şeklinde doğrayın Jambonu kıyın
Kalan tereyağını büyük ve yayvan bir tencerede kızdırın Jambonu koyup kıtır kıtır kızartın Delikli kepçe ile çıkartıp yağını süzün
Kızartma yağında soğanları pembeleştirin Beyaz şarap ilave edip koyulaşana kadar kaynatın Kremşantiyi katın, pişirerek krema kıvamına getirin 3 su bardağı su katıp yüksek ateşte ağzı açık olarak 15 dakika kaynatın
Unladığınız tereyağını iri kıyın Kaynamakta olan sosa katın ve 3 dakika karıştırarak pişirin Patates ve havuçları ek-
leyin, ağzı kapalı olarak 8-10 dakika pişirin Taze soğanları katın Vermut, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Balıkları tuz, karabiber, limon suyu ile tatlandırın Üzerlerine defne yapraklarını koyup 1 su bardağı su ilave edin
Önceden ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 5 dakika pişirin Taze soğanın yeşil kısımlarını kıyın Soslu sebzeyi ve balıkları ısıtılmış bir servis tabağına alın Üzerine jambon ve kıyılmış taze soğan serpin 15 gr tereyağını unla yoğurun, üstü örtülü olarak derin dondurucuya koyun Balık filetoları 5 cm büyüklüğünde baklava biçiminde kesin, fırın tepsisine dizin Fırını önceden 220ø ısıtın
Patates ve havuçları ayıklayın 1 cm büyüklüğünde küb şeklinde doğrayın Taze soğanları uzun verev parçalara kesin Soğanı soyun, minik küb şeklinde doğrayın Jambonu kıyın
Kalan tereyağını büyük ve yayvan bir tencerede kızdırın Jambonu koyup kıtır kıtır kızartın Delikli kepçe ile çıkartıp yağını süzün
Kızartma yağında soğanları pembeleştirin Beyaz şarap ilave edip koyulaşana kadar kaynatın Kremşantiyi katın, pişirerek krema kıvamına getirin 3 su bardağı su katıp yüksek ateşte ağzı açık olarak 15 dakika kaynatın
Unladığınız tereyağını iri kıyın Kaynamakta olan sosa katın ve 3 dakika karıştırarak pişirin Patates ve havuçları ek-
leyin, ağzı kapalı olarak 8-10 dakika pişirin Taze soğanları katın Vermut, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Balıkları tuz, karabiber, limon suyu ile tatlandırın Üzerlerine defne yapraklarını koyup 1 su bardağı su ilave edin
Önceden ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 5 dakika pişirin Taze soğanın yeşil kısımlarını kıyın Soslu sebzeyi ve balıkları ısıtılmış bir servis tabağına alın Üzerine jambon ve kıyılmış taze soğan serpinv

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.