Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi Resimli - Etimekli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi Resimli - Etimekli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır YapılışıEtimekli Tavuk Göğsü Tarifi Resimli - Etimekli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır Yapılışı Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi Resimli - Etimekli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır Yapılışı Etimekli tavuk göğsü tarifi resimli,etimekli tavuk göğsü,tavuk göğsü tarifi etimekli ![]() Malzemeler 1 paket sade etimek 1 lt süt 175 g margarin 9 yemek kaşığı toz şeker 3 küçük kahve fincanı un 1 paket vanilya Sos İçin 1 su bardağından 1 parmak eksik su 1/2 su bardağı toz şeker 1,5 yemek kaşığı nişasta 1,5 yemek kaşığı kakao Yapılışı Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin Çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak 3-4 dakika kavurun![]() Yavaş yavaş sütü ilave edin ve karıştırın Toz şekeri ekleyin![]() Göz göz kaynayıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın Vanilyayı ekleyin![]() Mikserin orta devirinde 15 dakika çırpın ![]() Etimekleri şekerli suya batırıp çıkarın ve kare borcama dizin (Suda tutmayın çok yumuşak olur ) Üzerine sıcak tavuk göğsünü boşaltın ve kaşığın arkasıyla yüzeyini düzeltin![]() Sosu hazırlayın Bunun için su ve toz şekeri kaynatın Ayrı bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin Kaynayan şekerli suya sürekli karıştırarak ekleyin 2-3 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin![]() Son olarak sosu da tatlının üzerine dökün ve soğuyunca buzdolabına koyun 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz![]() Not: Hindistan cevizi veya mevsim meyveleriyle birlikte servis yapabilirsiniz
|
|
|
|