Kağıtta Dilbalığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kağıtta DilbalığıKağıtta dilbalığı Kağıtta dilbalığı Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 12 adet dilbalığı filetosu 150 gram arpacık soğanı 4 diş sarmısak 9 yemek kaşığı zeytinyağı 150 ml sirke1 kutu doğranmış domates (konserve) 250 gram erişte 2 adet domates 1 demet fesleğen 8 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber yağlı kağıt Hazırlanışı: Arpacık soğanı ve sarmısakları ayıklayıp küb şeklinde doğrayın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun ![]() Sirke, doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi soğanlara katın Suyunu çekene kadar kaynatın Daha sonra püre haline getirin![]() Domatesleri soyup minik küblere doğrayın Erişteleri tuzlu suda 10 dakika haşlayın Domates sosu, doğranmış domates ve ince kıyılmış fesleğenle karıştırın![]() Her filetoyu şerit şeklinde dörde bölün, tuz ve karabiberle tatlandırıp sonra 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve eriştelerle karıştırın ![]() 12 adet yağlı kağıda zeytinyağı sürün Balık filetoları ve erişteleri eşit şekilde dağıtın Kalan sıvı yağı ekleyin![]() Yağlı kağıdı paket gibi kapatıp katlı tarafı yukarıda kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin ![]() 200ø ısıtılmış fırında 15-18 dakika pişirin
|
|
|
|