Asya Usulü Mini Şnitzel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Asya Usulü Mini ŞnitzelAsya usulü mini şnitzel Asya usulü mini şnitzel Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı zencefil 200 gram soğan 2 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı nişasta 6 yemek kaşığı sıvıyağ 350 gram kırmızı dolmalık biber 1-2 yemek kaşığı tatlı-acı biber sosu 200 ml sebze suyu1/2 demet taze kişniş 100 gram soya fasulyesi 500 gram dana şnitzel (dilimlenmiş) tuz Hazırlanışı: Eti 10-12 küçük parçaya bölün Sarmısağı soyun, ince kıyıp zencefil ve soya sosu ile karıştırın Eti bu karışımın içine batırıp çıkarın Şnitzellerin üzerine nişasta serpiştirin![]() Eti iki bölüme ayırın Her seferinde etin bir bölümünü sıvıyağı kızdırdığınız büyük bir tavaya alıp her iki tarafını 1-2 dakika kızartın Eti tavadan çıkarın![]() Soğanı soyun, yarıya bölüp dilimleyin Dolmalık biberi dörde bölün, sap ve çekirdek kısımlarını çıkarıp dilimleyin Eti pişirdiğiniz aynı yağda sebzeleri 4-5 dakika kavurun![]() Sebzelerin üzerine biber sosu ve sebze suyunu ilave edin Tuzlayın Eti ve soya filizini de ekleyip karıştırarak 2 dakika kavurun Kişniş yapraklarını irice doğrayın, yemeğin üzerine serpiştirin Yanında kabuklu pirinç pilavı sunabilirsiniz
|
|
|
|