Avokado Püreli Rozbif |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avokado Püreli RozbifAvokado püreli rozbif Avokado püreli rozbif Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 adet yumurta 2 adet avokado 1 adet limon 2 yemek kaşığı sıvı yağ 150 gram yoğurt 2-3 sap nane 1 demet maydanoz 12 dilim rozbif tuz karabiber şeker Hazırlanışı: Yumurtaları 10dk , katılaşana kadar pişirin, soğuk suya tutun, kabuklarını soyun![]() Avokadoları soyun, ikiye ayırın, çekirdeklerini çıkartın 3 yemek kaşığı limon suyu hazırlayın 1 yarım avokadoyu, 1 yemek kaşığı limon suyu ile ıslatın Bir kenara koyun Diğer yarım avokadoları 2 yemek kaşığı limon suyu ile püre haline getirin Yağ ve yoğurtla karıştırın![]() Nane ve maydanozu yıkayın, kurulayın, yapraklarını ince kıyın ![]() Bir kenara bıraktığınız yarım avokadoyu ve yumurtaları küçük kübler halinde doğrayın Her birinden birer yemek kaşığı ayırıp kalanını püreye katın![]() Avokado püresine tuz, karabiber ve bir tutam şeker katın Rozbif dilimlerini tabaklara koyun, ve kıydığınız yeşillikleri ve geri kalan yumurta ile avokadoları etin üzerine serpin Püreyi yanında ayrı olarak sunun Kızarmış patates veya sadece taze ekmekle servis yapabilirsiniz
|
|
|
|