Fırında Zeytinli Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Zeytinli KaridesFırında zeytinli karides Fırında zeytinli karides Hazırlama süresi 20 dakika 8 kişilik Malzemeler: 1 kilogram orta büyüklükte karides (kafası olmayacak) 1 diş sarmısak 60 ml zeytinyağı45 ml limon suyu90 gram yeşil zeytin tuz 1/2 demet maydanoz karabiber Hazırlanışı: Fırın tepsisini fırının üsten ikinci rafına yerleştirin ve fırını 25 derece ısıtın ![]() Karideslerin kabuklarını kuyruklarını kalacak şekilde soyun, bağırsaklarını temizleyin ![]() Sarmısakları soyun, zeytin ve zeytinyağı ile beraber robatta püre haline getirin Karideslerle karıştırın Karidesleri sıcak fırın tepsisine koyun 8 dakika fırında pişirin![]() Tuz ve karabiber ekleyin Limon suyu serpin![]() Kıyılmış maydanozla karıştırın ![]() Sıcak veya soğuk olarak servis yapın
|
|
|
|