Karabiberli Et |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karabiberli EtKarabiberli et Karabiberli et Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet dana pirzola veya biftek 2 adet limon 2 diş sarmısak galeta unu 5 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 60 gram margarin 2 yemek kaşığı tane biber tuz Hazırlanışı: Karabiber tanelerini havanda irice döğün Limonların kabuklarını rendeleyin, sularını sıkın Sarmısakları soyun ve ezin Limon kabuğu ve suyu ile karıştırın Pirzolaları derin olmayan bir kaba koyup üzerlerine karışımı dökün Üzerini folyo ile örtün, 2 saat bekletin Bu süre içinde pirzolaları bir defa ters yüz edin![]() Galeta ununu döğülmüş karabiber ile karıştırıp düz bir tabağa alın Pirzolaları beklettiğiniz sostan çıkarın![]() Kağıt havlu ile kurulayın, tuz ekip una bulayın Yumurtayı çırpın Pirzolaları silkeleyin, yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp pane yapın![]() Yağı tavada kızdırın, pirzolaların her iki taraflarını 7-8er dakika orta ateşte kızartın Hafifçe haşlanıp, yağla kavrulmuş Brüksel lahanası ile servis yapın
|
|
|
|