Karabiberli Et Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karabiberli Et SarmaKarabiberli et sarma Karabiberli et sarma Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik 750 kalori Malzemeler: 1 kg civarında kuzu kolu (kemiği çıkartılmış)200 gr brokoli20 ml zeytinyağı1/2 adet karnabahar 2 adet havuç 12 adet brüksel lahanası Top karabiber tuz Hazırlanışı: Kemiksiz kuzu kolunu mutfak tezgahına yayın Etin içine top karabiberler ekleyerek sıkıca sarın, mutfak ipi ile tutturun![]() Kuzu etini 500 ml su ilavesiyle tencereye koyun, 35–40 dakika kadar haşlayın![]() Tencerede kalan et suyu ile fırın kabına alın ![]() Önceden 220o C’de ısıttığınız fırınınızda 1 saat 30 dakika kadar pişirin ![]() Sebzeleri temizleyip, buharda pişirin ![]() Etin ipini çıkartıp dilimleyin Sebzelerin üstüne zeytinyağı gezdirip etle servis yapın
|
|
|
|