![]() |
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli Anlatım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli AnlatımFıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli Anlatım Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Resimli Anlatım Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Fıstıklı Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır Fıstıklı Kadayıf Tatlısı yapılışı Fıstıklı Kadayıf Tatlısı yapmanın püf noktası ![]() Malzemeler 500 gram tel kadayıf 3 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gram tereyağı Şerbeti için, 4 su bardağı toz şeker 6 su bardağı su 2 çay kaşığı limon Hazırlanışı Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın ![]() Koyulaşana kadar yüksek ateşte pişirin ![]() Ocaktan indirdikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın ![]() Soğuması için bekletin ![]() Tereyağını kızdırmadan kısık ateşte eritin ![]() Büyük bir tepsinin içine kadayıfı serin ![]() Üzerine tereyağ dökün ve kadayıfla harmanlayın ![]() Orta derinlikte fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın ![]() Elinizle bastırarak iyice sıkılaşmasını sağlayın ![]() Üzerine antep fıstığını eşit aralıklarla serpiştirin ![]() Kalan kadayıfı elinizle iyice bastırarak tepsiye yayın ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin ![]() Kadayıf fırından çıktıktan sonra sıcakken şerbetini dökün ![]() 1 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|