Tuzda Alabalık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzda AlabalıkTuzda Alabalık Tuzda Alabalık Hazırlama süresi 10 dakika 4 kişilik 150 kalori Malzemeler: 4 adet alabalık 2 kg iri taneli kaya tuzu1 adet limon 80 ml zeytinyağıHazırlanışı: Balıkları temizleyip iyice yıkayın ve süzdürün Fırın kabının dibine yağlı kağıt döşeyin Üzerine 250 gr iri kaya tuzu dökün![]() Balıkları tuz üzerine yatırın Tuzun kalanıyla üzerlerini tamamen kaplayın![]() Önceden 240° C’de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin Fırından çıkarıp kağıt yardımıyla tabağa alın![]() Diğer tarafta zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın Alabalıkları zeytinyağlı sos ve haşlanmış patatesle servis yapın
|
|
|
|