09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızartılmış Tatlı Su Levreği
Kızartılmış tatlı su levreği
Kızartılmış tatlı su levreği
Hazırlama süresi 70 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
600 gram balık filetosu
600 gram patates
600 gram kabak
200 ml krema
200 ml beyaz şarap
200 ml süt
110 gram tereyağı
30 gram un
1 çay kaşığı Rezene
1 çay kaşığı kişniş
1/2 çay kaşığı beyaz top biber
1 çay kaşığı şeker
1/2 demet dereotu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Balık filetolarının mümkünse kılçıklarını çıkartın Derili kısmına birkaç verev çizik kesin Rezene, kişniş, biber, şeker, yarım çay kaşığı tuzu havanda dövün Balığın derili kısmını bu karışımla ovup ağzı kapalı olarak sebzeler hazır oluncaya kadar buzdolabında bekletin
Patatesleri kabuklarıyla kaynamış tuzlu suda 10 dakika kaynatın Kabakları 1/2 cm kalınlığında kesin 30 gr tereyağını büyükçe bir tavada eritin Kabakları 5 dakika kavurup tavadan çıkartın
Bir tencerede erimiş 50 gr tereyağında, unu hafifçe kavurun Şarap, süt ve krema ilave edip karıştırın Kaynamaya başlayınca orta ateşte ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin
Patatesler süzüldükten sonra soğuk sudan geçirip soyun 1/2 cm kalınlığında sosun içine doğrayın Kabakları da ilave edin 2 dal dereotu ayırıp, kalanı ince kıyın ve sosa ilave edin Tuz, karabiber ekleyip sıcak tutun
30 gr tereyağını eritin, balıkların ilk önce derili kısmını 5 dakika, sonra diğer tarafını da 2 dakika kızartın Hazırladığınız patates, kabak karışımının üstünü dereotu ile süsleyerek servis yapın
|
|
|