|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, hazırlanışı, ispanak, malzemesi, tarifi, yapılışı, yumurtalı |
Yumurtalı İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYumurtalı ıspanak çorbası Yumurtalı ıspanak çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dk 4 kişilik Malzemeler: 400 gram dondurulmuş ıspanak 100 gram minik soğan 1 diş sarmısak 400 ml kremşanti100 ml sirke4 adet yumurta 30 gram tereyağı 300 ml süt3-4 yemek kaşığı zeytinyağı taze rendelenmiş muskat beyaz karabiber tuz Hazırlanışı: Ispanağı çözülmeye bırakın, süzün ve 1 cm büyüklüğünde parçalara kesin Soğan ve sarmısakları soyun Soğanları minik küblere doğrayın, sarmısağı ezin 100 ml kremşantiyi katı çırpın![]() 2 lt suyu tuz ve sirke ile kaynatın Yumurtaları dikkatlice sarılarının dağılmamasına özen göstererek fincana kırıp fincandan da kaynamakta olan suya kaydırın Yumurta aklarını mümkün olduğunca sarıların üzerlerine kapatın ve ateşten alın![]() Soğanları ve sarmısağı kızgın tereyağında çevirin Ispanağı ilave edip karıştırın Süt ve kalan kremşantiyi katın Tuz, beyaz karabiber ve muskat ile tatlandırın 2-3 dakika hafif ateşte pişirin Katı çırptığınız kremşantiyi yedirin![]() Delikli kepçe ile yumurtaları sudan çıkarın ve iyice süzüp tabaklara alın Çorbayı ekleyip üzerlerine zeytinyağı gezdirin
|
|
|
|