|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, kebabı, malzemesi, sebze, sebzeli, tarifi, tas, yapılışı, yemekleri |
Sebzeli Tas Kebabı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Tas Kebabı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebzeli tas kebabı Sebzeli tas kebabı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 6 kişilik Malzemeler: 1 5 kilogram dana kuşbaşı 5 diş sarmısak 4 yemek kaşığı sirke 150 gram havuç 150 gram kereviz 150 gram soğan 1 sap biberiye 3 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tane karabiber 10 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ 5 kilogram patates tuz karabiber Hazırlanışı: 2 diş sarmısağı soyun, ezin Sirkeyle karıştırıp etin üzerine dökün 1 saat dinlendirin![]() Havuç, kereviz ve soğanları ayıklayın, küb şeklinde doğrayın Biberiyeyi kıyın, defne yaprağını ufalağın![]() Kalan sarmısağı ayıklayıp kıyın Sebzeleri tüm baharatla birlikte karıştırın![]() Eti terbiye ettiğiniz sostan çıkartın, süzün Süzdüğünüz sosu sebzelere karıştırın 5 yemek kaşığı sıvı yağı fırına koyabileceğiniz bir tencerede kızdırın Eti porsiyon yağda iyice kavurun Delikli kepçe ile çıkartın![]() Etin hepsini kavurunca sebzeli karışımla birlikte tekrar tencereye koyun, ağzını kapatın 1 su bardağı sıcak su ekleyip, fırının en alt rafında 200c sıcaklıkta 1 saat 15 dk pişirin Patatesleri soyun Kalan yağı kızdırın Patatesleri 12 dk yağda karıştırarak kızartın Tavadan alıp ete katın Et suyunu da ilave edip hepsini 30 dk pişirin
|
|
|
|