|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, malzemesi, sarması, sebze, tarifi, tokat, yapılışı, yemekleri |
Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTokat Sarması Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 8-10 kişilik Malzemeler: 500 gram asma yaprağı 1 su bardağı bulgur 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı kuru nane 2 adet soğan tuz Hazırlanışı: Bulguru 1 su bardağı ılık su ile ıslatın Soğanı ayıklayıp ince kıyın![]() Salça, nane ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte soğanları bulgura katıp tuz ile tatlandırın ![]() Bir tencerede bol su kaynatıp yaprakları suda 5 dakika haşlayın Soğuduktan sonra yaprakların saplarını kesip alt kısmına iç koyun İki kenarı içeri doğru katlayıp rulo halinde sarın![]() Dolmaları bir tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağı ve 1 su bardağı su ilave edin ![]() Tencereyi dolmaların açılmaması için önce tabakla kapatın ![]() Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte 45 dakika pişirin Soğumaya bırakıp servis yapın
|
|
|
|