Elmalı Dana Şinitzel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Dana ŞinitzelElmalı dana şinitzel Elmalı dana şinitzel Hazırlama süresi 35 8 kişilik 210 kalori Malzemeler:
Elmaların çekirdeklerini çıkarın ve dörde bölerek her parçayı tekrar boyuna, üç parçaya bölün Elma dilimlerini hemen limon suyuyla karıştırın Biberleri kıyın ve elmalara ekleyin 40 gr erimiş tereyağını geniş bir tavada kızdırın ve elmaları 4 dakika kızartın elma şarabını ekledikten sonra geniş bir tabağa alın![]() Fırını ısıtın Tost ekmeklerini fırın tepsisine yerleştirin ve hafifçe kızarttıktan sonra soğumaya bırakın Şinitzelleri kağıt havluyla kurulayın Dikine ikiye bölüp tuz ve biber ekin Bir tabağa un koyun 20 gr erimiş tereyağını tavada iyice kızdırın 8 parça haline getirdiğiniz şinitzellerin önce ilk dört tanesini una bulayıp fazlasını silkeleyin ve her iki tarafını da 1 dakika kızartın Kalan tereyağını da tavaya koyup geri kalan şinitzelleri de aynı şekilde kızartın Şinitzelleri tost dilimlerinin üzerlerine yerleştirin Elmaları şnitzellerin üzerine yerleştirin ve üzerlerini eritme peynir dilimleriyle örtün Sıcak fırında 4 dakika kızartıp servis edin
|
|
|
|