Salatalık Soslu Balık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salatalık Soslu BalıkSalatalık soslu balık Salatalık soslu balık Hazırlama süresi 35 dakika 2 kişilik Malzemeler: 2 adet salatalık 1 adet soğan 30 gram margarin 1 yemek kaşığı köri 2 yemek kaşığı süt kreması 400 gram dondurulmuş balık fileto 1 yemek kaşığı un 1 fincan hazır patates püresi 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu Hazırlanışı: Salatalıkları soyun, uzunlamasına ikiye bölün, kaşıkla çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin ![]() Küb şeklinde doğradığınız soğanları 10gr margarinle pembeleştirin Salatalıkları katıp hafif pişirin, köri ekin, « su bardağı su ilave edin Süt kremasını katıp karıştırın Tuz, karabiber ile tatlandırın 15-20dk ağzı kapalı olarak pişirin![]() Bu arada balık filetoları donmuş haldeyken tuzlayın, karabiberleyin Limon suyu ile ıslatıp una bulayın Kalan yağı tavada kızdırın Balıkların her iki taraflarını kızartın![]() Hazır püreyi paketinde tarif edildiği şekilde hazırlayın Salatalıklara gerekiyorsa tekrar tuz biber ekleyin Kıyılmış dereotu ile serpiştirin Balık ve püre ile birlikte tabaklara alın
|
|
|
|