|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fırınlanmış, hazırlanışı, malzemesi, patates, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Fırınlanmış Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırınlanmış Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırınlanmış patates Fırınlanmış patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet yumurtanın akı 1 kilogram patates 50 gram susam 30 gram kimyon tohumu 50 gram ayçekirdeği 2 demet küçük kırmızı turp 1 adet kırmızı soğan 1 demet maydanoz 1 demet taze soğan 200 gram otlu peynir 150 gram yoğurt tuz karabiber Hazırlanışı: Bir tepsiyi 2 yemek kaşığı yağ ile yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesleri kesik yüzleri aşağı gelecek şekilde tepsiye oturtun, kabuklarının üstüne 2 yemek kaşığı yağ serpiştirin, tuzlayın ![]() Önceden 200ø ısıtılmış fırının alttan 2 ![]() ![]() Bu arada turpları yıkayın, dördünü bir kenara ayırın ![]() ![]() Rendelediğiniz turpların üzerine biraz tuz serpip bir süzgeç içinde 10 dakika süzülmeye bırakın ![]() ![]() Maydanoz yapraklarını ve taze soğanı kıyın ![]() ![]() ![]() Karışımı tuzla ve biberle tatlandırıp, iyice karışıtırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|