|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hardal, hazırlanışı, malzemesi, mantar, sebze, soslu, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Hardal Soslu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hardal Soslu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiHardal soslu mantar Hardal soslu mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 55 dk 4 kişilik Malzemeler: 600 gram patates 500 gram mantar 100 ml beyaz şarap75 gram kremalı yoğurt 120 ml sıvı yağ15 gram hardal 15 gram ince kıyılmış biberiye 1 demet taze soğan 4 adet yumurtanın sarısı 4 dilim hindi pastırma 1 tatlı kaşığı şeker tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayın, kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın ![]() Mantarları temizleyip dilimlere kesin Taze soğanı ince kıyın![]() 30 ml sıvı yağı kızdırın Ortadan ikiye kesilmiş pastırmaları kıtır kıtır olana kadar kavurup kağıt havluya alın![]() Patatesleri süzün, soyun ve uzunlamasına 4e kesin ![]() 60 ml yağı kızdırın Patatesler altın sarısı oluncaya kadar kavurup, kağıt havluya alın![]() 30 ml yağı kızdırın Mantarları ve taze soğanları harlı ateşte 5 dakika kavurun![]() Yumurta sarılarını şarap, hardal, yoğurt, tuz, karabiber, şeker ile tencereye koyup, orta ateşte koyu krema oluncaya kadar karıştırın ![]() Patates ve pastırmaları mantarlara ilave edin Tuz, karabiber ve biberiye ekleyip tekrar ısıtıp hardal sosu ile servis yapın
|
|
|
|