|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
garnitür, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Sebze Garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebze garnitür Sebze garnitür Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 8-10 kişilik Malzemeler: 700 gram kereviz 800 gram beyaz kuşkonmaz 500 gram ince havuç 300 gram sultani bezelye 40 gram tereyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 1/2 demet maydanoz tuz Hazırlanışı: Kerevizi soyup, ikiye bölün, ve 1 cm ![]() ![]() ![]() Havuçları temizleyin, üstlerinde sap kısmının birazını bırakın ![]() ![]() Sebzeleri tuzlu kaynar suda sırayla kerevizi 10 dakika, kuşkonmazı 7 dakika, havucu 5 dakika ve sultani bezelyeyi 10 dakika blanşe edip soğuk suya tutun ![]() Tereyağı ve şekeri büyük yayvan bir tavada hafif karamelize olana kadar ısıtın ![]() ![]() ![]() Sebzeleri ilave edin, tavayı biraz sallayın ve üstünü kapatarak orta ateşte 5-7 dakika pişirin, sonra da tuzlayın ![]() Maydanoz yapraklarını saplarından ayırıp kıyın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|