|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, kuşkonmaz, malzemesi, peynir, sebze, soslu, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Peynir Soslu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Soslu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPeynir soslu Kuşkonmaz Peynir soslu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik Malzemeler: tuz karabiber 1 5 kilogram yeşil kuşkonmaz1 tatlı kaşığı tozşeker 40 gram tereyağı 200 gram yağlı eritme peyniri 150 gram süzme yoğurt 210 ml soğuk süt15 gram un 1 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 5 yemek kaşığı rendelenmiş parmezan peyniri 1/4 demet kıyılmış maydanoz Hazırlanışı: Kuşkonmazları soyun, toz şeker ve 20 gr tereyağı ile tuzlu suda ağzı kapalı olarak 10-12 dakika pişirin Suyunu süzüp sıcak tutun![]() Kalan tereyağını un, soğuk süt, 1 tutam tuz ve karabiber ile birlikte bir tencereye koyun ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar yumurta teli ile çırpın Tahta kaşıkla tencerenin dibini ve kenarlarını sıyırdıktan sonra çırpmaya devam edin Ateşi mümkün olduğu kadar kısın ve 5 dakika pişirin![]() Eritme peyniri ve süzme yoğurdu ilave edin Sosu tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın![]() Limon kabuğunu, parmezan peyniri ve maydanoz ile karıştırın Kuşkonmazı beşamel sos ve parmezan peyniri karışımı ile servis yapın![]() Tarifini verdiğimiz sos, beşamel sosun en basit uygulama şeklidir Kullanılan sütün mutlaka soğuk olması gerekir, aksi halde pütürler kalır
|
|
|
|