Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dalga, elektromanyetik, hakkında

Elektromanyetik Dalga Elektromanyetik Dalga Nedir? Elektromanyetik Dalga Hakkında

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elektromanyetik Dalga Elektromanyetik Dalga Nedir? Elektromanyetik Dalga Hakkında

Elektromanyetik Dalga Elektromanyetik Dalga Nedir? Elektromanyetik Dalga Hakkında Bilgi
Elektromanyetik Dalga Elektromanyetik Dalga Nedir? Elektromanyetik Dalga Hakkında ELEKTROMANYETİK DALGA
Elektromanyetik dalgalar birlikte değişen ve birbirine dik düzlemdeki elektrik ve manyetik alanlardan oluşur Uzayda değişen elektrik alanlar manyetik alanları oluşturur Bu değişim sinüzodial (sinüs fonksiyonunun şekli) bir eğri şeklindedir Bir ortamda elektrik alanı değiştirmek için yüklü cisimleri ivmeli hareket ettirmek gerekir Dolayısıyla ivmeli hareket eden yükler elektromanyetik dalga yayar

Maxwell Denklemleri
James Clerk Maxwell elektromanyetik dalgaları matematiksel olarak incelemek için bazı fiziksel büyüklükler kullanmıştır Bu büyüklükler manyetik dolanım, elektriksel dolanım, manyetik akı, elektriksel akı, vb dir Bu büyüklüklerden bazılarını Lise2 konularından biliyorsunuz İlkdefa göreceğiniz büyüklükler aşağıda tanımlanmıştır
Manyetik Dolanım (DB): Düz bir telden geçen akım veya değişken bir elektrik alan etrafında birim kuzey kutbunun bir tur dönmesi için oluşan manyetik alana karşı yapılan iş
Elektriksel Dolanım (DE): Değişen bir manyetik alan etrafında birim yükü bir tur döndürmek için elektrik alana karşı yapılan iş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com