Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1897, eylül, haziran, istanbul, konferansı

İstanbul Konferansı (3 Haziran - 18 Eylül 1897)

Eski 03-23-2011   #1
Şengül Şirin

İstanbul Konferansı (3 Haziran - 18 Eylül 1897)

İstanbul konferansı (3 haziran - 18 eylül 1897)

İstanbul konferansı, 1897 Türk -Yunan savaşinda Yunanistan'ın yenilmesi üzerine, büyük devletlerin önerisiyle barış antlaşmasının maddelerini saptamak için istanbul'da yapılan uluslararası toplantı (3 haziran - 18 eylül 1897) Hariciye nazırı Tevfik Paşa'nın başkanlığında, Tophane kasrinda toplandı Üç buçuk ay süren görüşmelerden sonra varılan ilke anlaşmasının başlıca hükümleri: 1 türk ordusunun savaşta ele geçirdiği Teselya, sınırda bazı stratejik konumların Osmanlı devletine bırakılması koşuluyla Yunanistan'a geri verilecektir; 2 Yunanistan, Osmanlı devletine dört milyon osmanlı altını savaş tazminatı ödeyecektir; 3 Yunanistan, ayrıca, bu savaşta türk uyrukluların uğradığı zararı karşılamak için Osmanlı devletine 100 bin osmanlı altını daha verecektir; 4 sınır boylarında eşkıyalık karşılıklı olarak yasaklanacaktır; 5 Yunanistan, Avrupa devletlerinin yararlandığı kapitülasyon hükümleri kapsamı dışında tutulacaktır Bu temel maddelere dayalı olarak, Yunanistan'la barış antlaşması imzalandı (4 aralık 1897) Sonuçta, yenik Yunanistan hiçbir şey yitirmezken, Osmanlı devleti kazandığı zaferin meyvelerini toplayamadığı gibi, Girit sorununda da Yunanlılar yararına bir adım daha atılmış oldu

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com